הדבר שאני הכי אוהב לעשות בעולם זה לעזור לאנשים ללמוד משהו חדש. העברתי מאות הרצאות, סדנאות והכשרות, ולימדתי אלפי אנשים איך עובדת הפסיכולוגיה האנושית, למה מערכות פוליטיות מתקלקלות, איך מתכננים אסטרטגיה פוליטית, ואפילו למה סדרות טלוויזיה תמיד נעשות גרועות בסוף. יש לי גם שני פודקאסטים שבהם אני עושה בדיוק את זה.
אז אם אתם רוצים ללמוד או לוודא שהצוות שלכם ילמד, בואו נדבר – בחרו הרצאה מהטופס למטה, או פשוט ספרו לי מה אתם צריכים ואתאים את התוכן במיוחד בשבילכם.
שעה וחצי בפורמט הרצאה / שלוש שעות בפורמט סדנה
ללא הגבלה בהרצאה / עד 15 משתתפים בסדנה
כל מי שרוצה להבין איך אנשים מקבלים החלטות פוליטיות; מומלץ במיוחד לתוכניות הכשרת מנהיגות או פעילים חברתיים.
עשרות שנים של מחקרים בפסיכולוגיה פוליטית ובמדע המדינה הגיעו למגוון רחב של מסקנות על הגורמים שמשפיעים על ההחלטות הפוליטיות שאנשים מקבלים, החל מהפסיכולוגיה של אידיאולוגיה פוליטית והגורמים שהופכים אותנו לימנים או שמאלנים, דרך הכוח של אפקט המסגור במסרים פוליטיים, ועד להשפעות השונות של הפעלת רגשות שונים. בסדנה זו נכיר את העקרונות הרבים והשונים שמשפיעים על קבלת החלטות פוליטיות, ונלמד איך להשתמש בהם כדי להפוך את המסרים שלנו לאפקטיביים יותר.
שעה וחצי
ללא הגבלה
אנשים בעלי עניין כללי בפוליטיקה. מתאים גם לנוער.
אם נשאל אדם אקראי ברחוב מה הוא חושב על פוליטיקאים, נצטרך לצנזר בערך חצי מהתשובה. אבל למה זה קורה? מה גורם לפוליטיקאים לקבל החלטות כל כך משונות, ולהתנהל בצורה כמעט חייזרית? והאם אנשים טובים באמת יכולים להיות פוליטיקאים? בהרצאה נכיר את מערכת קבלת ההחלטות של פוליטיקאים, נדבר על מה שקורה להם לאורך שנים רבות בתפקיד, ונבין איך כל זה מוביל לפוליטיקה שאנחנו רואים מסביבנו.
שעה וחצי
ללא הגבלה
כל מי שמתעניין בפוליטיקה, פסיכולוגיה, או רשתות חברתיות
בחירות 2016 בארצות הברית חשפו הרבה מנקודות השבר של הדמוקרטיה. מערכות ענק שהפיצו חדשות כזב, רשתות בוטים שפעלו כדי לעצב את דעת הקהל, וחברות שהשתמשו במידע אישי שנאסף מהרשתות החברתיות כדי להתאים מסרים לכל אזרח בארצות הברית – כל אלה פעלו ביחד כדי לנסות להשפיע על תוצאות הבחירות. בינואר 2021 ראינו איך ההשפעות מחמירות, ואיך המון מוסת פורץ אל תוך בניין הקפיטול. בהרצאה הזו נדבר על הבעיות העצומות שנוצרו בעקבות שינויים טכנולוגיים דרמטיים בעשור האחרון, נבין איך הכלים האלה משפיעים עלינו עד היום, ומה המקום של התקשורת הממוסדת בכל הסיפור הזה. האם, במצב כזה, עדיין יש לנו בחירה חופשית בקלפי?
שעה וחצי
ללא הגבלה
כל מי שרוצים להבין את תהליכי קבלת ההחלטות שלהם
בחיי היום-יום שלנו אנחנו בדרך כלל מרגישים בשליטה. אנחנו רואים ושומעים את העולם שמסביבנו, אנחנו מנתחים את המידע שאספנו, ואנחנו מקבלים החלטות בהתאם. אבל כבר עשרות שנים שפסיכולוגים מפרקים, אבן אחר אבן, את התפיסה הזו שבנינו לעצמנו: מסתבר שדברים קטנטנים בעולם יכולים לשנות את ההחלטות שלנו, שאנחנו רחוקים מאד מלקבל החלטות רציונליות כל הזמן, ושאפילו אין לנו באמת רצון חופשי. בואו לשמוע על המכונה המופלאה שיש לנו בין האוזניים, על הדרכים המשונות שבהן היא מעצבת את חוויית החיים שלנו, ועל איך אפשר לחיות חיים טובים יותר כשאנחנו מבינים שלפעמים אנחנו פועלים על טייס אוטומטי.
שעה וחצי
ללא הגבלה
כל מי שרוצים להבין את תהליכי קבלת ההחלטות שלהם, ובמיוחד אנשים שפחדו ממתמטיקה בתיכון או באוניברסיטה
סטטיסטיקה היא לא מה שחשבנו. עבור רוב האנשים, שיעורי סטטיסטיקה הופכים לזיכרון מודחק מתקופת התיכון או האוניברסיטה שאנחנו שמחים לשים מאחורינו, אבל האמת היא שאם שוכחים לרגע מהמרצים המרדימים והתרגילים האינסופיים – סטטיסטיקה היא כלי חשוב בארגז הכלים שלנו בחיים המקצועיים ובחיים האישיים שלנו. בואו לשמוע על סטטיסטיקה מכיוון אחר: איך היא משפיעה עלינו, איך היא רלוונטית לחיים שלנו, ואיך אנחנו יכולים להשתמש בה כדי להתקדם.
שעה וחצי
ללא הגבלה
כל מי שרוצים ללמוד להסתדר טוב יותר בחיי היום-יום באמצעות כישורים פוליטיים
בנובמבר 2020 נפתחה קבוצת הווטסאפ “סופרים עד אינסוף”, והאינטרנט הזדעזע כאשר התברר שגם בקבוצה הנישתית והמשונה הזו יש פוליטיקה: הדחה דרמטית של אחד ממנהלי הקבוצה, סגירת הקבוצה לדיונים, האשמה ברודנות, ובסופו של דבר גם פיצול לשתי קבוצות מתחרות עם איבת דם עמוקה. התקרית הזו הייתה תזכורת לכולנו שפוליטיקה היא לא דבר שקורה רק בכנסת – היא מתרחשת גם בקבוצות ווטסאפ, במטבחון במשרד, מסביב לפרזנטציות של תוכניות עבודה בסוף שנה, ולפני או אחרי כל קידום. בהרצאה הזו נדבר על איך נראית פוליטיקה בחיי היום יום, ומה אפשר ללמוד מהעולם הפוליטי האמיתי על איך לעשות “קמפיין” כדי לקדם את הרעיונות שלכם במקום העבודה.
שעה וחצי
ללא הגבלה
כל מי שרוצים ללמוד איך מתכננים קדימה כשאי אפשר לדעת מה יהיה
שבר הקורונה חשף אותנו להרבה מאד שינויים באורח החיים שלנו, ואחת ההשפעות המרכזיות שלו היא כניסה של אי וודאות דרמטית לחיים של כולנו. כמה זמן זה יימשך? אם יהיה עוד סגר? האם נוכל לפתוח את המפעל, או לבוא לעבודה בשבוע הבא? איך העולם הולך להיראות?
דווקא בתנאים האלה יש לנו הזדמנות ללמוד על התפקוד שלנו בתנאי אי וודאות – ולהכיר כלים לתכנון ולניהול החיים שלנו בתוך התנאים האלה. אם נלמד איך לקבל את אי הוודאות ולהיערך אליה, נוכל לצאת מתקופות לא יציבות בהצלחה, ואפילו במצב של שגשוג.
בהרצאה נלמד על ההתמודדות המנטלית שלנו עם אי וודאות, על איך ניתן להיערך לעתיד בצורה טובה יותר, ואיך ניתן לנהל את החיים שלנו בהצלחה דרך תקופות כאלה.